Gehaald - tempel 88
21 september 2009
Weer (goed!) bericht uit Japan:
Hallo pelgrimvolgers,
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, we hebben het gehaald!!!!!!
We waren bij tempel 75 toen ik het vorige bericht stuurde. Even hoe de dag daarvoor is gegaan: we zijn die dag begonnen 67 en vandaar gelift naar 70, vervolgens gelopen naar 68 en 69 en weer een lift naar 70, 71 en 72. Vandaar weer lopen naar 73, 74 en 75.
We zijn de volgende dag lopend vertrokken van 75, omdat 75 geen duidelijke parkeerplaats heeft waar je een lift kan regelen. Onderweg naar de hoofdweg naar de volgende tempel gelift (met succes). Een jongeman heeft ons naar 76 gebracht. Vandaar een superlift geregeld bij een ouder echtpaar, die ons mee hebben genomen tot aan tempel 83.
Van 83 naar 84 een nieuwe lift van een echtpaar van mijn leeftijd, zij tenminste, hij is 56. In de auto belde de vrouw haar zoon zodat we via hem (in het engels) konden communiceren. We wilde daarna naar een jeugdherberg, maar dat was er niet meer.
Message for Katrin and Anette: the Youth hostel near the toll gate to temple 84 is closed! I don’t have your email so i do it via this site.
Het echtpaar heeft ons naar een business hotel gebracht waar ze ons de volgende morgen om 7 uur weer wilden ophalen. De volgende morgen (vanmorgen dus) om 7 uur stonden ze voor de deur van het hotel. Ook haar zoon was erbij. We hebben samen de laatste 4 tempels gedaan, geluncht en daarna hebben ze ons naar het Takamatsu busstation gebracht. Haar zoon gaat naar Osaka
dus hij was onze gids.
Onderweg in de bus (een rit van 5 uur) vroegen we waar de jongen (overigens 27 jaar oud) gisteren was. Hij was in Osaka en ‘s avonds gebeld door zijn moeder met de vraag of hij kon komen om met ons mee te reizen. Hij heeft die nacht de ferry genomen en stond dus om 7 uur voor ons hotel om ‘s middags met ons weer terug te reizen naar Osaka. Daar krijg ik tranen van in mijn ogen, zelfs nu nog als ik het intik.
Toen we zijn ouders bedankte wilden ze daar niets van weten en later in de bus kreeg de jongen nog een mailtje van zijn moeder dat ze een geweldige dag hadden gehad en dat hij ons daarvoor nogmaals moest bedanken. Geweldig toch, daar word je stil van. Het geeft aan hoe hulpvaardig iedereen is voor Henro (naam voor pelgrims).
Vanuit Osaka met de trein naar Kyoto waar we verblijven in een International Student House van de universiteit in Kyoto. We hebben nog een paar dagen voor we vertrekken. We gaan onder andere nog naar de berg Koya. Daar is een tempel gewijd aan Kobo Daishi, om hem te kunnen eren en te bedanken voor alle hulp. Kyoto is een mooie stad hebben we gehoord van het laatste echtpaar en de zoon heeft nog tips gegeven van bezienswaardigheden.
Tot zover, veel liefs en tot gauw
Hans en Jan Bouke

Liefs,Jeltje
Klinkt goed allemaal!!!!
nou geniet nog ff van de laatste week en tot vrijdag!
liefs,
anneloes
Gefeliciteerd! Jullie hebben het gehaald. Met veel lieve hulp, maar die roepen jullie blijkbaar over je af en dat is heel bijzonder. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Geniet van de laatste dagen en kom veilig thuis.
Kus
Carin