JB & JB jr
JB & JB jr - Shikoku, Japan 2009
AnneMarie en Hans - Sri Lanka 2008
Over onze reis
5-daagse rondreis
01/03/08 Luchthaven Colombo – Habarana (ca. 176 km)
Na aankomst op de luchthaven gaan we naar het olifantenweeshuis Pinnawela. Vervolgens rechtstreeks naar Habarana voor het diner en de overnachting.
02/03/08 Habarana – Sigiriya – Polonnaruwa – Habarana (ca. 120 km)
In de ochtend, na het ontbijt, vertrekken we naar Sigiriya. We brengen een bezoek aan de ruines, waar het in de 5e eeuw gebouwde fort van Sigiriya staat. In de middag rijden we naar de oude koningsstad Polonnaruwa, wat in vroegere perioden de hoofdstad van Ceylon was. De belangrijkste en mooiste bouwwerken en standbeelden stammen uit de 12e eeuw, het ‘Gouden Tijdperk’ van Sri Lanka. We bezoeken de bekwame houthandwerkers en keren na een interessante dag terug naar Habarana.
03/03/08 Habarana – Dambull – Kandy (ca. 110 km)
In de morgen verlaten we Habarana en rijden richting Kandy. Onderweg brengen we een bezoek aan Dambulla, waar een prachtig tempelcomplex ligt met Boeddhabeelden en muurschilderingen. We bezoeken een kruidentuin en een atelier van batiks. Aangekomen in Kandy, dat in de 16e eeuw de hoofdstad was van het laatste Singhalese rijk, bezoeken we de beroemde ‘Tempel van de Tand’, bekijken we een culturele dansshow en bezoeken een edelstenen fabriekje.
04/03/08 Na het ontbijt bezoeken we de schitterende Botanische tuinen van Kandy. Aansluitend een theeplantage en een theefabriekje. Vervolgens rijden we verder naar Nuwara Eliya, temidden van beboste heuvels en snelstromende beekjes. De omhooglopende weg voert ons door een prachtig landschap richting de ‘Stad boven de Wolken’. Het plaatsje heeft deze bijnaam gekregen vanwege haar aangename klimaat. Hier maakt u een korte citytour.
10- nachten Tangerine Beach in Kalutara
Bezochte landen
Wij hebben 19 landen (8%) bezocht:
België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Gambia, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Marokko, Nederland, Oman, Oostenrijk, Spanje, Sri Lanka, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland.